Times tvrdi

Manchester United pokušat će srušiti sve fudbalske rekorde i vratiti Garetha Balea u Premier ligu za svotu od tačno 120 miliona eura, piše britanski Times.

Budućnost najboljeg velškog fudbalera dovedena je u pitanje nedavnom smjenom Rafe Beniteza.
Crveni đavoli su i prošlog ljeta pokušavali dovesti Balea i ponudili su sličnu sumu novca, ali je predsjednik Real Madrida Florentino Perez odbacio sve ponude. 
Times piše da se situacija sada drastično promijenila. Tvrdi se da je Bale pred Benitezov odlazak poslao SMS poruku predsjedniku Reala u kojoj je izrazio nadu da priče o otkazu nisu istinite i to svega nekoliko sati prije nego što je informacija zvanično potvrđena. 
Zbog toga je potpredsjednik Uniteda Ed Woodward već krenuo u operaciju "Bale" te namjerava do kraja januarskog prijelaznog roka poslati ponudu od 120 miliona eura.
Iako je na debiju Zinedinea Zidanea postigao tri gola, iz njegove izjave poslije meča može se naslutiti da se sprema veliki transfer na Otok.
„Mislim da nemam kome polagati račune kada je riječ o mom statusu u Madridu. Imao sam izvrstan odnos sa Benitezom i razočaran sam što je otišao, ali se takve stvari događaju u fudbalu. Profesionalac sam i moram naučiti da živim s tim. Pričao sam i sa Zidaneom čim je došao u klub prvog dana i on zna da ću uvijek davati 100 odsto na terenu, kao što sam to učinio protiv Deportiva“, poručio je rezervisani Bale.
Ukoliko ovog januara kompletira transfer na Old Trafford, Velšanin će oboriti još jedan svjetski rekord, a i Real će dobro zaraditi na njemu. U ljeto 2013. godine platili su ga Tottenhamu 94.000.000 eura, pa će poslije njegovog skupog transfera biti u plusu za 26.000.000 evropskih novčanica.