LISTA FUDBALERA

Kako to volimo reći, postoje igrači koji naprosto imaju "top" u svojim nogama. Širom fudbalske Evrope ali i ostatka svijeta imamo priliku gledati fantastične golove, a posebnu draž nose oni koji su postignuti silovitom jačinom udarca.

U nastavku vam donosimo listu od nekoliko fudbalera, koji naprosto cijepaju mreže protivničkih golmana.

Za Norvežanina, John Arne Riisea, koji je svojevremeno igrao u engleskom velikanu Liverpoolu, nema potrebe puno govoriti. Defanzivac koji ima "ubitačan" šut sa obje noge, često je znao pogađati sa velikih daljina. Fudbaler Delhia koji je sigurno jedan od najboljih šutera koji je hodao fudbalskim terenima.

Engleski reprezentativac, Wayne Rooney posjeduje nevjerovatnu brzinu, pravi radiša na terenu. Pored toga što odlično obavlja defanzivne zadatke, te se na najbolji mogući način prilagođava zahtjevima trenera na terenu, ovaj fudbaler ima fantastičan šut.

Dugogodišnji kapiten, te legenda kluba sa Anfielda, Steven Gerrard svakako je jedan od velikih fudbalskih majstora, kada su u pitanju golovi iz slobodnih udaraca i distance. Mnogo puta je donosio radost "Redsima", a svakako će u sjećanju ostati navijačima Liverpoola posljednja sezona Gerrarda prije odlaska u MLS.

Fudbaler Real Madrida, te prva zvijezda Velsa, Gareth Bale, još od vremena igranja za londosnki Tottenham pokazao je kako se zasluženo nalazi na listi "tobdžija". Pored svoje brzine, karakterišu ga golovi sa distance koji se češće mogu vidjeti tokom nastupa u nacionalnom dresu.

Jedan od najboljih (ako ne i najbolji) šutera ikada, svakako jeste Roberto Carlos. Mnogi ljubitelji fudbala upravo ga pamte po golovima sa distance, a slobodni udarci su činili njegovu specijalnost. Nakon udarca, mnoge golmane ostavljao je zbunjene zbog količine efea koja je sama lopta imala prilikom putanje do gola.