Godine

Ekipa Manchester Cityja sve je dalje od prvoplasiranog Chelseaja u utrci za prvaka Engleske.

Građani su u subotu remizirali protiv Hulla (1-1) na Etihadu, što znači kako već četiri uzastopna meča ne znaju za trijumf u ligi.
Sve je krenulo od remija na Goodisonu, nakon čega su poraženi od Arsenala na svom terenu. Potom je uslijedio neriješen rezultat kod Chelseaja, a onda i remi sa Hullom. City je dobro i prošao, jer da nije bilo pogotka Jamesa Milnera u posljednjim trenucima utakmice, Plavci bi sada bježali velikih devet bodova.
Izabranici Manuela Pellegrinija sada zaostaju sedam bodova za Chelseajem i ukoliko Plavci zadrže formu, teško je očekivati da će City uspjeti odbraniti titulu.
Ukoliko pogledamo Cityjev sastav u meču sa Hullom, možemo doći do zaključka kako je Sergio Aguero zapravo bio najmlađi igrač u startnoj postavi protiv Tigrova. Argentinac ima 26 godina!
Deset od osamnaest igrača koji su bili u protokolu za ovaj meč imaju 29 ili više godina. Tu treba dodati i 31-godišnjeg Yayu Tourea, koji je odsustvovao zbog učešča na Afričkom kupu nacija.
Većina ovih igrača moći će igrati još par godina na najvišem nivou pa će jedan od glavnih Cityjevih prioriteta u narednim prijelaznim rokovima biti dovođenje mlađih i kvalitetnijih igrača.