Holanđanin više trošio

Poslije poraza od Southamptona, United je ostao na 37 poena poslije 21 utakmice. Identičan broj poena poslije istog broja utakmica osvojio je i žestoko kritikovani David Moyes.

Louis Van Gaal je došao kao spasilac, kao zvučno ime, sa težinom, koji će sigurno uspjeti da iznese teren post Fergijeve ere u Unitedu.
Loše je startovao, kritike su postojale, ali su za razliku od onih prošle sezone bile nekako stidljive, a i ne baš česte.
Poslije šest trijumfa u nizu, ne baš sjajnom igrom i protiv ne baš najjačih protivnika, kritika više nije bilo, počele su priče čak i o eventualnom uključivanju u borbu za titulu sa Chelseajem i Manchester Cityjem.
Poslije poraza od Southamptona na Old Traffordu o tituli više niko i ne razmišlja, a pogled iza govori da su Arsenal, Tottenham i Liverpool vrlo blizu, te da ni plasman u Ligu prvaka ne bi smio da se uzme zdravo za gotovo.
Poslije identičnog učinka kao i “neznalica” Moyes postavlja se pitanje – Da li je United učinio pravu stvar kada je dao otkaz Moyesu i doveo Van Gaala? Da li bi bilo bolje i da je Giggsu data šansa?
Van Gaal je po dolasku rekao “sudite mi poslije tri mjeseca”. Pa, prošlo je pet, i za prvih pet mjeseci odrađeno je isto što i prošle godine, s tim što je potrošeno mnogo više novca.