Italijanski stručnjak

Prema pisanjima italijanskih medija, Walter Mazzarri više nije trener milanskog Intera pošto je noćas Erick Thohir odlučio da ga smijeni.

Poznati italijanski novinar, Gianluca Di Marzio, jutros je na svom sajtu objavio da je Inter na čelu sa Erickom Thohirom odlučio da razriješi dužnosti dosadašnjeg trenera Walter Mazzarrija i da na njegovo mjesto dovede dobro poznato lice.
Kasnije su i ostali italijanski mediji prenijeli ovu informaciju.
Walter Mazzarri je došao u Inter zamijenivši Andreu Stramaccionija na tom mjestu, ali nije uspio da se nametne svojim gazdama, pa će kormilo morati da prepusti nekom drugom. Mazzarri je doveden kao respektabilan trener u italijanskoj javnosti, sa Napolijem je zauzeo drugo mjesto u sezoni 2012-13, a prethodno je sa ovom ekipom osvojio i italijanski kup.
Ipak, veoma loši rezultati Intera prethodne sezone, kao i na početku ove, nisu mogli da sačuvaju ovog italijanskog stručnjaka na klupi, pa je noćas on dobio otkaz. Presudila su posljednja dva meča, poraz od Parme od 0:2 i neriješen rezultat sa Veronom kod kuće, bilo je 2:2.
Novi trener Intera biće Roberto Mancini, a i ova informacija je jutros potvrđena. Njemu će biti ovo drugi put da predvodi ekipu Intera, pošto je sjedio na klupi ovog tima u periodu od 2004-2008. godine. Potpisao je ugovor na dvije i po godine.
Posljednji tim koji je on vodio jeste turski Galatasaray u prethodnoj sezoni.
U svojoj trenerskoj karijeri ima osvojene tri titule sa Interom i jednu sa Manchester Cityjem. Kupove je osvajao čak 6 puta, jednom sa Fiorentinom i Laziom, dva puta sa Interom, po jednom sa Manchester Cityjem i Galatasarayem. Najviše dokle je uspio da dogura u Ligi prvaka jeste četvrtfinale ovog takmičenja, dva puta sa Interom, prenose sportske.net.