Igrači nezadovoljni Enriqueom

Nakon dva uzastopna poraza Barcelone u prvenstvu sve je više glasina o problemima u ekipi.

Dva vezana poraza u prvenstvu, prva u zadnjih pet godina, podigla su buru u Barceloni. Ako je vjerovati pisanju AS-a, sportskog dnevnika iz Madrida, 'krtica' je otkrila kako nešto ne štima u odnosu igrača i trenera.
Nakon što je Iker Casillas bio optužen od mnogih da je bio 'krtica' u svlačionici Reala za vrijeme Josea Mourinha, sada navodno cure informacije od jednog igrača Barcelone. Novinar AS-a Santi Gimenez ne navodi o kome se radi, a nejasno je i kome putem SMS poruka 'krtica' otkriva tajne iz Barcine svlačionice.
Nakon glatkog poraza u El Clasicu igrači su, piše AS, bili nezadovoljni. Tekst navodnih poruka bio je sljedeći:
'Stigli smo na Bernabeu bez plana, ne razumijemo što on želi od nas', Xavi u prvih 11 umjesto Rakitića bila je posljednja kap', 'ne priča s nikim, uopšte ne razgovaramo'.
Ako je vjerovati madridskom sportskom dnevniku, igrači ne razumiju Enriqueovu viziju igre odnosno on im to nikako ne uspijeva objasniti. Barca je pod Enriqueom počela rezultatski uvjerljivo, izgubljen je najveći derbi, pa domaća utakmica, a prije i susret s PSG-om u gostima. Dovoljno da se 'planet Barca' poljulja do temelja.