Idol mu je Messi, ali...

Jedna od najvećih nada europskog nogometa, norveško „čudo od djeteta“, Martin Odegaard, na meti je brojnih velikih klubova…

Iako mu je tek 15 godina, Odegaard već nastupa u elitnoj norveškoj ligi, upisao je za Stromsgodset 23 nastupa i zabio četiri gola, te je pozvan u norvešku seniorsku nacionalnu vrstu, za koju je do sada nastupio u dvije utakmice.
Postao je najmlađi debitant u seniorskoj reprezentaciji i najmlađi nogometaš ikad koji je upisao nastup u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.
Odegaard igra na mjestu ofenzivnog veznjaka i prema mnogim mišljenjima jedan je od najtalentiranijih nogometaša koji se pojavio u posljednje vrijeme. Može se reći da je trenutno najveći svjetski talent u svojem uzrastu.
Jasno je da je na meti brojnih europskih klubova. Do sada su mu svoje ponude poslali Bayern, Arsenal, Chelsea, Manchester City, Manchester United i Barcelona, čiju je nogometnu akademiju La Masiju nedavno posjetio i priznao da mu je najveći idol Lionel Messi, no sve je izglednije da bi Odegaard mogao završiti u Real Madridu.
Španski mediji pišu kako je u proteklih nekoliko dana čak dvaput viđen u Realovu trening centru Valdebebasu. Čini se da se nešto kuha. U Realov kamp niko dvaput ne dolazi tek tako.