Meksikanac na meti Građana

Manchester City je u potrazi za pojačanjem na poziciji zadnjeg veznog igrača, koji bi trebao da bude dugoročna zamjena za 31-godišnjeg Yayu Tourea.

Reprezentativac Obale Slonovače prošle godine je bio najbolji igrač šampiona Engleske, ali ove sezone ne ponavlja partije na istom nivou.
Nekadašnji igrač Barcelone već duže vrijeme pokazuje nezadovoljstvo na „Etihadu”, pa se City definitivno upustio u potragu za njegovom zamjenom.
Prvi pik „Građana”, Paul Pogba prošle sedmice je produžio ugovor sa Juventusom, pa su sada neka druga imena bliža Manchesteru.
U prvom redu želja sportskog direktora City, Txikija Begiristaina, nalazi se Meksikanac Hector Herrera, kome je Porto odredio cijenu od 42 miliona eura.
Postoji mogućnost da se ovaj transfer realizuje i za manju cifru, tim prije što su engleski i portugalski sarađivali u bliskoj prošlosti, te su na „Etihad” već stigli Fernando i Mangala.
Herrera je 2013. godine prešao u Porto, a prije toga je nastupao za klubove iz svoje domovine, Tampiko Madero i Pačuku. U dresu meksičke reprezentacije ovaj 24-godišnjak je odigrao 19 utakmica.