Džihadisti pisali Blatteru

Nakon što su nedavno proglasili kalifat, koji s područja Iraka i Sirije u sljedećim godinama navodno kane širiti po Europi, Aziji i Africi, pripadnici ekstremne islamističke organizacije ISIS, koja je odnedavno poznata samo kao Islamska država (IS), poslali su pismo predsjedniku FIFA-e Seppu Blatteru.

U službenom i krajnje pristojno intoniranom dopisu od čelnika krovne nogometne organizacije zahtijevaju da pronađe novu lokaciju za održavanje Svjetskog prvenstva 2022. godine, čija je organizacija pod sumnjivim okolnostima dodijeljena moćnom Kataru, prenosi portal SN.
'Dragi Josephe, već smo vam pisali 2010. godine kada ste odlučili ili ste od strane bivšeg katarskog emira podmićeni da odlučite dati domaćinstvo Svjetskog prvenstva Kataru. Sada, nakon što je proglašen kalifat, objavljujemo da Svjetskog prvenstva u Kataru biti neće, s obzirom da će Katar postati dijelom kalifata pod vladavinom kalifa Ibrahima bin Awada Alqarshija, koji ne odobrava korupciju ili odmak od islama u muslimanskoj državi. Stoga vam predlažemo da donesete odluku o zamjenskoj državi umjesto Katara. Islamska država ima dalekometne projektile tipa SCUD koji lako mogu dosegnuti Katar, kao što to Amerikanci već znaju. Hvala', stoji u bizarnom terorističkom pisamcu, koje su objavile egipatske dnevne novine Al Wattan.
Kalif koji se spominje u dopisu je zapravo Abu Bakr al Baghdadi, čelnik IS-a kojega smatraju jednim od najopasnijih ljudi na planetu.