Procurile nove fotke

U engleskim medijima pojavile su se fotografije na kojima se može vidjeti kako će izgledati Anfield nakon preuređenja.

Liverpool je posljednjih godina 'mozgao' što će s novim stadionom. Hoće li graditi novi ili će obnavljati legendarni Anfield. U planu je bila izgradnja stadiona Stanley Park sa 65 hiljada mjesta, no neslaganje bivših vlasnika Toma Hicksa i Georgea Gilletta, kao i financijski problemi, bacili su taj plan u vodu.
Novi vlasnik John Henry odlučio se ipak na nadogradnju legendarnog Anfielda koji je otvoren daleke 1884. godine. Prije četiri godine je poručio kako bi teško bilo negdje drugdje dočarati atmosferu legendarne tribine Kop.
U ligama u kojima ljudi uistinu pune stadione, važan dio proračuna kluba upravo su prodane ulaznice. A tu Liverpool godinama zaostaje za najvećim rivalom Manchester Unitedom te odnedavno Arsenalom koji je izgradio Emirates. Dok Anfield prima tek 45 hiljada, Old Trafford i stadiona Arsenala primaju 76 hiljada odnosno 60 hiljada. Manchester City i Chelsea 'rade' na petrodolare pa im taj segment i nije toliko važan u punjenju budžeta.
Novi Anfield trebao bi zasjati 2018. godine sa 61 hiljadu stolica (1000 je predviđeno za razmak između gostujućih i domaćih navijača pa se navodi brojka od 60 hiljada). Obnova bi trebala koštati 150 miliona funti.