Savladao Sassuolo sa 1:0

U posljednjem susretu 23. kola talijanskog nogometnog prvenstva Inter je na svom terenu svladao Sassuolo 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Walter Samuel u 48. minuti.

Bila je to prva Interova pobjeda u 2014. godini, kojom je klub iz Milana prekinuo niz od sedam utakmica bez trijumfa. Zadnji put Inter je slavio 22. decembra prošle godine, kada je bio bolji u gradskom derbiju protiv AC Milana.
Ranije u nedjelju veliki derbi 23. kola Serie A igrali su gradski rivali Lazio i Roma, a utakmica je završila bez golova. Bio je to prvi rimski derbi bez golova u posljednjih 16 međusobnih okršaja. Za iznenađenje kola pobrinula se Verona koja je 'otela' bod aktualnom prvaku Juventusu premda je gubila 0:2.
Aktualni talijanski prvak je nakon 21 minute vodio 2:0 golovima Carlosa Teveza i tada se činilo kako će 'Stara dama' rutinski do bodova. U 52. minuti je Luca Toni smanjio na 2:1, a za veliko slavlje domaćih navijača pobrinuo se Argentinac Juan Ignacio Gomez golom u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.
Na tabeli vodi Juventus sa 60 bodova, Roma na drugom mjestu ima devet bodova manje, ali i utakmicu manje, dok je treći Napoli s 47 bodova. Slijede Fiorentina (44), Inter (36), Hellas Verona (36), itd.