Holanđanin je došao ove sedmice

Clarence Seedorf je na prvoj pres-konferenciji kao trener AC Milana obećao da će "ponovo vratiti entuzijazam, radost i zabavu u nogometnu igru".

Holanđanin je došao ove sedmice kako bi zamijenio Massimiliana Allegrija, a prvi ispit imat će u nedjelju protiv Verone na "San Siru".
- Veoma sam sretan zbog povratka kući. Želim prenijeti dio svog entuzijazma na igrače, što mislim da je ključno - kazao je.
- To su ujedno i moje prve riječi - vratiti entuzijazam, radost i zabavu u igru, trening i obavljanje ovog posla. Ovaj tim sigurno nije pokazao svu vrijednost - dodao je Seedorf, navodeći da mu je i jedan od ključnih ciljeva vratiti navijače na stadion.
- Vjerujem u podršku navijača koji će uvijek biti naš 12. igrač. Uvjeren sam da će nam navijači dati energiju i da će igrači odgovoriti na pravi način i vratiti Milan tamo gdje pripada - kazao je.
Seedorf je okončao karijeru prije nekoliko dana raskidajući ugovor s Botafogom pet mjeseci prije vremena kako bi mogao preuzeti mjesto trenera Milana.
- Moram se dokazati. Počinje nova karijera, osjećam se spremnim za nove izazove. Nema ništa bolje nego započeti novu, tako važnu karijeru na visokom nivou, u klubu u kojem ste igrali mnogo godina i kojem možete pomoći da ostvari ciljeve - rekao je Seedorf.