Očaj modernog nogometa

Šokantna i krajnje sramna priča stiže iz Holandije, kao dokaz da je moderni nogomet postao rob novca koji uveliko kroji sudbinu najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Ponižavajuća i poražavajuća priča u centar pažnje izbacuje visoke funkcionere holandskog Den Boscha, kluba koji se nalazi na 14. mjestu druge holandske divizije.
Očajni u želji da svoj klub izvuku na površinu, oni su ogoljeni od strane holandske emisije PowNews. U šokantnom otkriću, dužnosnici Den Boscha su spremni prodati dušu kluba u zamjenu za petrodolare sa Srednjeg istoka.
Tokom tajnog snimanja pregovora između lažnih šeika i direktora kluba, dužnosnici Den Boscha su krajnje otvoreno govorili o spremnosti da se 'na prvu loptu' odreknu trenera, da promjene ime kluba u Den Bosch Zmajeve, te da promjene boju dresova kako bi dobili novac za financiranje transfera.
Ono što je izazvalo najveću pozornost u Holandiji je 'dogovor' na koji su direktori pristali, a koji tvrdi da klub neće dopustiti da u ekipi igraju nogometaši homoseksualnog opredjeljenja, dok se također razgovaralo i o ukidanju prodaje alkohola u klubu, kao i pravljenju odvojenih ulaza u stadion za muškarce i žene!