Šta se dešava

Velšanin je pod velikim pritiskom, očekivanja da će od prvom trenutka u dresu Reala početi isplaćuje svoj transfer pala su u vodu. Šta se događa s Velšaninom?

Očekivanja u modernom nogometu ne ostavljaju mnogo prostora za čekanje, strpljenje je nepoznata vrlina u svijetu sporta koji želi svoj uložen novac vratiti odmah. Umjesto da mu prva sezona u Real Madridu prolazi u adaptaciji na novu sredinu, jezik, ekipu, ona za Garetha Balea donosi kritike, sumnje, nerealizirana očekivanja i veliki pritisak.
Statističari su izračunali, brojke pokazuju da Bale gubi svoj "magični dodir", da više nije onaj isti igrač kakav je bio u Totenhemu. Otkako je stigao u Real Madrid, Bale je imao 135 dodira s loptom.
Ako se ta brojka stavi u odgovarajući kontekst, usporednom analizom dolazimo do brojke od 103 dodira s loptom na samo JEDNOJ utakmici u dresu Tottenhama, posljednjoj koju je odigrao u dresu londonskog tima protiv Sunderlanda.
Stvar koja svakako ne pomaže Garethu Baleu i njegovom privikavanju na novu sredinu su konstantna usporedbe sa Cristianom Ronaldom, ponajviše na to financijskom planu. Upravo je CR7 stao u obranu svog klupskog kolege, rekavši da javnost mora da ga ostavi na miru.
Ancelotti je nagovijestio da bi Bale trebao poraditi na kretanju, kako bi se što bolje uklopio u sistem i zacementirao svoje mjesto u timu.