Za koga ste vi?

Danas u 19 sati Barcelona dočekuje Levante, a od 21 sat Real Madrid Betis. Primera je doduše otvorena jučer pobjedama baskijskih klubova. Athletic Bilbao je pobijedio u Valladolidu 2:1, dok je Real Sociedad u San Sebastianu slavio protiv Getafea. Kasno sinoć Valencia je slavila s 1:0 protiv Malage.

No vratimo se na početak. Večeras kreću Barcelona i Real i to je ono što svi očekuju. Kad kažemo Primera, mislimo na dva giganta koji su opet najveći, jedini kandidati za naslov. U zadnjih pet sezona samo je pretprošle Real uspio oteti pehar prvaka moćnoj generaciji s Camp Noua.
U Madrid stigao Ancelotti i domaće nade
Sada su u Madridu doveli novog trenera, Carla Ancelottija i pripremaju odgovor na dolazak Neymara. Gareth Bale još živi u Londonu, a do kraja prijelaznog roka ostala su još dvije sedmice.
Real je za sada doveo većinom domaće snage. Mladi Španci Isco, Illaramendi (tačnije, on je Bask) i Dani Carvajal lice su novog Reala, baš kao i Brazilac Casemiro. Xabi Alonso propustit će prvi dio sezone zbog povrede.
Bit će to atraktivniji Real od Mourinhovog, nagađaju domaći stručnjaci. Vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno za palac gore Santiaga Bernabeua koji je s negodovanjem ispratio Josea Mourinha i njegovu filozofiju nogometa.
Barca dovela Neymara i trenera za kojeg mnogi nisu čuli
S druge strane, u Barceloni se mijenjaju treneri, ali jedna stvar ipak ne. Filozofija nogometa mora ostati ista. Stigao je Gerardo Martino iz Argentine i najavio povratak 'one Barce' koja je s Guardiolom poharala nogometni svijet.
Očekuje se ipak nešto okomitija igra, dodatni presing nakon izgubljene lopte i veća borbenost u napadu s obzirom na dolazak nove velike zvijezde – Neymara. No, Barcelona nije uspjela dovesti vrhunskog stopera i zasad će se morati osloniti na legendu Puyola, mladog Bartru i 'specijalnog agenta' Mascherana. Pique, naravno, nije upitan...
Šta je s ostalima?
Atletico Madrid prodao je Falcaa, doveo Villu. Valencia je ostala bet Soldada (Tottenham), Malaga bez desetorice, a Sevilla bez najvećih zvijezda Navasa i Negreda koji su otišli u Man City na poziv Pellegrinija.