Osjeća se iznevjerenim

Luis Suarez pokušat će pravnim sredstvima ishoditi odlazak iz Liverpoola, prenosi dnevnik.hr.

Urugvajski nogometaš Liverpoola Luis Suarez (26) ove će sedmice zajedno sa svojim menadžerskim timom pokušati isforsirati transfer u Arsenal, piše engleski Daily Mirrora.
Navodno Suarezov tim razmišlja o pokretanju pravnih postupaka, iznošenje cijelog slučaja pred arbitražu Premierlige, kao i predavanju službenog zahtjeva za transferom.
Suarez i njegovi savjetnici osjećaju se iznevjereni onime što je obećano od strane uprave kluba ukoliko "redsi" ponovo propuste izboriti Ligu prvaka. A džentlmenski je dogovor bio da će Liverpool pristati pustiti Suareza u bilo koji klub koji igra u Ligi prvaka ukoliko se pojavi ponuda veća od 35 miliona funti.
A Arsenal je ponudio i više od toga, tačnije 40 miliona i 1 funtu, kojom je aktivirana odštetna klauzula u Suarezovom ugovoru.
Ponuda je to za koju u Liverpoolu drže da je preniska s obzirom na cijene kojima se barata oko moguće prodaje Garetha Balea, a isto tako ponuda koju zasad "topnici" ne žele povisiti dok iz Suarezovog tabora i službeno ne oglase.
U međuvremenu Liverpoolov menadžer Brendan Rodgers iskazuje nezadovoljstvo Arsenalovim načinom na koji je pristupio igraču, dok Arsenalov strateg Arsene Wenger inzistira da se njegov klub ponio maksimalno diskretno u svemu i ističe da je Liverpool taj koji javno obznanio visinu njihove ponude.