Sinoć je na fudbalskom balonu "Andra" odigrano veliko finale desetog, jubilarnog Ramazanskog turnira u kojem su se sastale dvije ekipe, koje su u dosadašnjem toku turnira prikazale vrlo dopadljiv i atraktivan fudbal.

Preko hiljadu ljubitelja malog fudbala bilo je oduševljeno igrom i požrtvovanošću kao tehničkim mogućnostima s obzirom da u obje ekipe igraju bivši i sadašnji igrači FK "Liria".
Ponovo se navijalo kao na brazilskim fudbalskim terenima jer su obje ekipe došle na meč sa svojim vjernim navijačima. 
Što se same utakmice tiče, prvo poluvrijeme je zasluženo pripalo ekipi "Pal Paluca" jer su golovima najboljeg igrača Kryezijua rano poveli sa 2:0 što je atmosferu dovelo do usijanja jer su smatrali da su već obavili čitav posao oko osvajanja prvog mjesta. No u samoj završnici prvog dijela utakmice ekipa "Pal Paluca" prima dva neshvatljiva pogotka, naročito je onaj drugi kada je golman ekipe Ruxhi želio da ispuca loptu u polje, koja je na sredini igrališta pogodila u leđa igrača protivničke ekipe te se vratila u gol, što je pozdravljeno od strane navijača dugotrajnim aplauzom.
U drugom dijelu utakmice igralo se pretežno na sredini terena sa sporadičnim šutevima na gol sa obje strane te je tako postignut još po jedan pogodak na obje strane, a susret je završen neriješeno (3:3) što je sasvim realno. Nakon produžetka od pet minuta ostalo je neriješeno pa se tako pristupilo izvođenju penala.
Ponovo je ekipa "Pal Paluca" imala veliku šansu da pobijedi, jer je jedan igrač ekipe "Diko Plasta" promašio penal te su ovi drugi poveli sa 2:1, ali je potom upravo najbolji igrač Kryeziju pogodio stativu, a potom ovi drugi postižu gol pa se izvođenje penala nastavlja sa po jednim udarcem na gol. Ovoga puta igrač ekipe "Palj Paluca" Krasniqi promašuje gol, a Vezaj za ekipu „Diko Plast“ pogađa i to je kraj jedne vrlo interesantne i zanimljive sportske predstave, kojom su akteri bili na kraju nagrađeni od publike sa višeminutnim aplauzom što su svakako za sve prikazano na turniru i zaslužili.
U utakmici za treće mjesto prije finala ekipa "Grave Elsing" pobijedila je ekipu "Perparim Thaqi" sa 7:3.
Statistika finalnog meča:
Igrano na fudbalskom balonu "Andra", gledaoca oko 1 000, sudije: Arsim Kaljenderi, Bashkim Mallaku. Isključenja nije bilo.
Strijelci: Vezaj, Ruxhi(autogol), Jetishi - Diko Plast;
Kryeziju 2, Bytyqi - Pal Paluca.
Diko Plast: Karahoda Đ, Karahoda Š, Yljberi, Gashi, Shoshani, Jetishi, Vezaj, Zurnađiu.
Pal Paluca: Ruxhi, Gashi, Doqi, Bytyqi, Krasniqi, Rahmani, Kryeziju.
Da podsjetimo, za ovogodišnje deseto, jubilarno učešće na ovogodišnjem Ramazanskom turniru ekipe (njih 22) su organizatoru uplatile po 70 eura, gdje je čitav novac otišao u ruke siromašnijim porodicama u regionu Prizrena.  Organizator ovog tradicionalnog ramazanskog turnira je NVO „AKEA“, koja se bavi upravo humanitarnim radom.