Ubjedljivo savladao Španiju

U finalu devetog izdanja Kupa Konfederacija domaćin Brazil je nakon sjajne fudbalske predstave ubjedljivo savladao Španiju rezultatom 3:0.

Mrežu svjetskih i europskih prvaka je načeo Fred već u drugoj minuti utakmice. Nakon ubacivanja sa desne strane, Freda su oborili defanzivci Španije, a napadač Karioka se sjajno snašao, te je sa zemlje pogodio za 1:0. I u nastavku prvog poluvremena Brazil je imao dosta više od igre, a Španija je najbolju šansu imala krajem prvog poluvremena.
Toress i Mata potpuno su nadigrali odbranu Brazila, a Pedro je školski poslao loptu iza leđa Julija Cezara. Ipak, David Luiz je trčao do pola metra od gol linije i uspio da loptu izbaci u korner. Na 2-0 za Brazil je povisio Neymara sjajnim golom u 44. minuti.
Brazilci su pitanje pobjednika riješili u 47. minuti, Hulk je poslao loptu, Neymar je preskočio, a Fred proslijedio u mrežu za veliko slavlje na Maracani. Samo nekoliko minuta kasnije Španija je imala najbolju priliku za postizanje gol. Marcelo je srušio Navasa u kaznenom prostoru, ali je penal promašio Sergio Ramos. U 68. minuti sve je i definitivno bilo gotovo. Neymar je krenuo prema španskom golu, Pique ga je srušio, a sudija mu je pokazao put u svlačionicu.
Do kraja susreta oba tima su igrala opušteno, imali po nekoliko prilika, ali se rezultat nije mijenjao, te je veliko slavlje na Maracani moglo početi.