Relativno učinkovita sezona

Londonski klub možda i pristane na prodaju španskog napadača i to zato jer Barcelona nudi još nešto – za sjajnog Davida Luiza platila bi čak 41 milion eura.

Španski prvak Barcelona sprema ponudu koju će poslati na adresu Chelseaja – za Fernanda Torresa Katalonci će ponuditi 20 miliona eura! Vijest donose engleski mediji te tvrde kako će Jose Mourinho dobro porazgovarati s Torresom prije nego što donesu ikakvu odluku o budućnosti najskupljeg igrača u timu. No, s obzirom na to da Mourinho paralelno 'ganja' Napolijevog Edisona Cavanija, 'El Ninu' je jasno kako su mu dani u Londonu odbrojani te će vjerojatno pristati na odlazak, prenosi nogometni-magazin.
Pitanje je samo koliku ponudu će Chelsea odlučiti prihvatiti, s obzirom na to da su ga doveli za 40 miliona eura te da ima još tri sezone ugovora u kojima bi ukupno zaradio 27 miliona eura. Inače, iza Torresa je relativno učinkovita sezona u dresu bluesa, u kojoj je konačno proigrao te zabio 22 gola, no samo osam u prvenstvu.
Sun donosi kako Barca vjeruje da bi dolazak 29-godišnjeg Torresa na Nou Camp revitalizirao njegovu karijeru te kako bi mu davala 205 hiljada eura sedmično, koliko zarađuje u Chelseaju. A londonski klub možda i pristane na prodaju španskog napadača i to zato jer Barca nudi još nešto – za Davida Luiza platila bi 41 milion eura.