Politika je definitivno u prednosti nad sportom

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Kosova Eroll Salihu je u izjavi za beogradski "Kurir" da Fudbalski savez Srbije više ne može da zaustavi na putu punopravnog prijema u zvanične institucije FIFA i UEFA. On tvrdi da poslije političkog sporazuma između Prištine i Beograda sport ne može da ostane po strani.

Posjeta predsjednika FIFA Seppa Blattera, koji je premijeru Srbije Ivici Dačiću i prvom čovjeku FSS Tomislavu Karadžiću jasno rekao da što prije treba riješiti problem fudbala na Kosovu, dočekana je raširenih ruku na Kosovu.

"Na žalost svih nas koji volimo i koji se bavimo sportom, sve je to politička stvar. Srbija je potpisala memorandum da Kosovu neće praviti probleme u međunarodnim institucijama. To se valjda odnosi i na sport", rekao je Eroll Salihu za "Kurir" i dodao:

"Sramno je što nas je Srbija spriječavala da igramo utakmice. Zbog tog ometanja propadale su generacije mladih igrača. Vrijeme je da nas ostavite na miru! Očekujem da u skorije vrijeme A reprezentacija Kosova igra zvanične prijateljske utakmice bez odobrenja FS Srbije."

Eroll Salihu otkriva da je Fudbalski savez Kosova znao s kojim prijedlozima Sepp Blatter dolazi u posjetu Beogradu.

"Još prije pet dana gospodin Blatter je zvao predsjednika našeg saveza Fadila Vokrrija. Rekao mu je šta će tražiti od Srbije i poručio da ne treba da brinemo. Mislim da će Blatter uskoro urediti sastanak između Vokrrija i Karadžića. Ne znam gdje će to biti, vjerovatno negdje u inostranstvu. Ne vjerujem da ćemo mi ići u Beograd, a vaši u Prištinu", zaključio je Salihu.