Osveta za otkaz

Međutim, kako vrijeme odmiče, tako se saznaje sve više informacija vezano za situaciju na Etihadu. Naime, navodno je Mancini znao da će dobiti otkaz prije početka finalne utakmice FA kupa protiv Wigana, nakon što su mu čelnici kliuba sa Etihada saopštili da naredne sezone neće voditi ekipu.

Neki upravo u tome vide razlog, blago rečeno, čudne taktike italijanskog stručnjaka u susretu protiv Wigana. Drugim riječima, postavlja se pitanje da li je Mancini namjerno želio poraz protiv Wigana kao svojevrsnu osvetu čelnicima kluba koji su ga otpustili, prenosi portal sport.
Engleski mediji tvrde da su čelnici Citya saopštili Manciniju odluku o smjeni prije utakmice sa Wiganom, pa se postavlja pitanje da li je izrevoltirani Mancini namjerno pravio greške u vođenju utakmice. Kao najveće njegove greške analitičari navode izlazak Carlosa Teveza i uvođenje Jacka Rodwella, te držanje Edina Džeke na klupi do 91. minute.
Druga strana priče kaže kako su pojedini igrači namjerno sabotirali Mancinija, koji nikada nije bio omiljen u svlačionici Manchester Citya.
Taktički je, namjerno ili ne, potpuno promašio. Igrači su na terenu izgledali izgubljeno, ali se mora reći i prilično bezvoljno, što je malo čudno, jer su se borili za jedini trofej do kojeg su mogli doći ove sezone.
Da li je sve ovo zaista istina, vjerovatno nikada nećemo saznati, ali jedno je ipak sigurno: Roberto Mancini naredne sezone neće sjediti na klupi Manchester Citya. Potvrda o njegovom otkazu trebala bi biti formalizovana danas ili sutra.