Rezultatom 0:1

Novi prvak njemačke Bundeslige je Bayern Minhen, nakon što su pobjedom u Frankfurtu održali prednost 20 bodova nad drugoplasiranom ekipom iz Dortmunda.

Iz prvog poluvremena vrijedno pomena jedino je bio promašaj najstrožije kazne lijevog beka Alabe, dok su u nastavku Bavarci munjevito napadali gol Frankfurta i njegovog čuvara Nikolova, da bi u 53. minuti poveli preko Schweinsteigera prelijepim golom nakon asistencije Lahma. Tako je ostalo i do kraja susreta, tako da je rezultatom od 0:1 Bayern Minhen današnjom pobjedom osvojio 23. naslov prvaka Bundeslige.
Najzanimljiviji susret današnjeg dijela programa u Bundesligi odigrali su Borrusija Dortmund i Augsburg na Westfalenu.
Domaći su poveli golom Schiebera nakon asistencije Leitnera u 22. minuti. Pred sami kraj prvog poluvremena Augsburg je golovima Baiera i Vogta u 43. i 45. minuti preokrenuo rezultat na 1-2. U nastavku Dortmund dolazi do izjednačenja opet golom Schiebera u 52. minuti, da bi 12 minuta kasnije mogli vidjet novi preokret. Srpski internacionalac Neven Subotić je nakon asistencije Gotzea u 64. minuti doveo Borrusiju u novo vodstvo. Pri samom kraju utakmice Robert Lewandowski je u sudijskoj nadoknadi postigao gol za konačnih 4:2.
Schalke je na gostovanju u Bremenu protiv Werdera sa rezultatom 0:2 golovima
Drexlera u 51. minuti, i Marice u 69.minuti stigao do nove pobjede i tako pobjegli Frankfurtu na 3 boda prednosti u borbi za 4. mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Prvaka. Apotekari su današnjim remijem protiv Wolfsburga rezultatom 1:1, gotovo sigurno sebi obezbjedili europski nastup. Za domaćina gol je postigao Schurrle u 12. minuti, dok za goste je izjednačio Kjaer u 70.minuti.