MOGAO JE BIRATI

Mladi španski stručnjak Xabi Alonso konačno se oglasio o odbijanju ponuda Liverpoola i Bayern Minhena te objasnio svoje razloge.

Xabi Alonso ove sezone ruši sve rekorde s Leverkusenom i na pragu je prve šampionske titule u historiji. Međutim, iako se očekivalo da će napustiti klub nakon historijskog uspjeha, odlučio je ostati još makar jednu sezonu u klubu.

Ponude za najtraženijeg trenera današnjice stizale su sa svih strana, a najozbiljniji kandidati bili su Bayern Minhen, koji mijenja Thomasa Tuchela na klupi te Liverpool koji se nakon osam godina rastaje od Jurgena Kloppa.

U oba ova kluba Xabi Alonso je igrao tokom karijere pa bi se bilo koji od dva pravca učinio logičnim, ali je mladi španski stručnjak donio iznenađujuću odluku i odbio napustiti klub. Sada je konačno objasnio svoju odluku.

"Bilo je mnogo razloga da donesem odluku. Nakon godinu dana, gradimo tim i sjajan duh ovdje. Bilo je mnogo razloga za opstanak i toliko igrača s kojim sam sretan. Sezona je dosad bila sjajna i sigurno želimo nastaviti praviti priču zajedno", rekao je Alonso i dodao:

"Osjećam se dijelom toga. Nakon godinu dana, nije mi se činilo da je vrijeme za odlazak i zato sam predan poslu i dalje", zaključio je.

Alonso je najavio i duel četvrtfinala Evropske lige protiv West Hama. Poručio je kako njegov tim nije "nepobjedljiv", ali da će se truditi da tako ostane.