PEDRIJEVA MAGIJA

Nogometaši Barcelone sinoć su rezultatom 3:2 savladali Paris Saint Germain na Parku prinčeva, a taj trijumf otvorio im je vrata polufinala Lige prvaka.

Barcelona je do pobjede stigla u fantastičnoj utakmici nakon preokreta. Prvo je katalonski tim došao u vodstvo golom Raphinhe, da bi PSG ubrzo preokrenuo na 2:1.

No, nastavak donosi znatno bolju i konkretniju igru Barcelone, što je dalo rezultat i donijelo veliku pobjedu katalonskom velikanu.

Pola sata prije kraja Barcelona je odigrala najbolju akciju na utakmici, a na sjajno dodavanje Pedrija svoj drugi gol na utakmici postiže Raphinha. Asistencija Pedrija bila je pravo remek-djelo i još jednom pokazala šta sve može ovaj sjajni veznjak.

Za konačnih 3:2 pogodio je Andreas Christiansen nakon što je ostao nemarkiran u petercu nakon kornera Ilkaya Gundogana.

Sve golove pogledajte u umetnutom prilogu Arene Sport. U drugom meču sinoć Atletico Madrid je rezultatom 2:1 bio bolji od Borussije Dortmund.

Revanš Barcelone i PSG-a igrat će se već za šest dana u Kataloniji, a uprkos prednosti koju su donijeli gosti iz Pariza, još uvijek je sve otvoreno i niko ne može računati da je Barcelona već u polufinalu.