VIŠE NEMAJU STRPLJENJA

Minhenski list Abendzeitung izvještava da će Bayern smijeniti Thomasa Tuchela ukoliko izgubi od Arsenala u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka.

Ukoliko se to desi, legendarni njemački napadač Miroslav Klose bi mogao biti angažovan kao privremeni trener do kraja sezone.

Nakon subotnjeg poraza od Heidenheima rezultatom 3:2, stvari se približavaju kriznom statusu u Bayernu. Uz taj poraz, u posljednjih osam utakmica u Bundesligi, Bayern je samo tri puta pobijedio i izgubio je sva šanse da odbrani titulu prvaka.

Ova serija loših rezultata Bayerna omogućila je Bayeru iz Leverkusena da stvori prednost od 16 bodova na vrhu tabele, što znači da je Liga prvaka posljednja značajna stvar za Bayern u ovoj sezoni, s obzirom da su ispali i iz Kupa Njemačke.

Bavarci će se u utorak u Londonu suočiti sa aktuelnim liderom Premier lige Arsenalom, a eventualni poraz značio bi da Tuchel neće ostati na mjestu glavnog trenera.

U tom slučaju, Klose bi trebao da postane privremeni trener Bayerna do kraja sezone sa bivšim dugogodišnjim trenerom Bayerna Hermannom Gerlandom kao pomoćnim trenerom.

Inače, Klose je posljednji trenerski angažman imao u austrijskom Altachu i slobodan je od marta ove godine, a prethodno je radio kao pomoćnik u Bayernu i reprezentaciji Njemačke.

Podsjetimo, Thomas Tuchel je već najavio da će na kraju sezone napustiti Bayern.