TRAŽE ZAMJENU ZA KLOPPA

La Gazzetta dello Sport javlja da direktori Liverpoola razmišljaju o dovođenju trenera Intera Simonea Inzaghija, no 47-godišnji stručnjak nije spreman na taj korak.

U Liverpoolu vide Inzaghija kao moguću zamjenu za Jurgena Kloppa naredne sezone. Italijanski stručnjak i njegov Inter dominiraju u Serie A ove sezone s 15 bodova prednosti nad Juventusom. Osvojio je pet trofeja u dvije i po godine s Nerazzurrima, tako da interes Redsa za njegovim uslugama nije iznenađenje. Čelnicima engleskog kluba su se svidjeli Inzaghijevi rezultati i stil igre, no on ne želi napustiti Inter na kraju sezone iz profesionalnih i privatnih razloga.

Inzaghijev ugovor ističe 2025. godine, no očekuje se da će mu Inter ponuditi produženje saradnje na još dvije sezone. Gazzetta piše da on smatra kako će mu klupski dugoročni projekt omogućiti da osvoji još trofeja u bliskoj budućnosti.

Inter je već osigurao dolazak Mehdija Taremija i Piotra Zelinskog u junu i to besplatno, a Inzaghi i njegova porodica su sretni u Milanu. Stoga će Liverpool vjerovatno morati negdje drugo potražiti zamjenu za Kloppa.