KO MIJENJA KLOPPA?

Liverpool se sprema za život nakon Jurgena Kloppa, koji je najavio odlazak narednog ljeta nakon osam godina na Anfieldu, a iznenađujuće ime iznenada je skočilo na prvo mjesto među favoritima za preuzimanje klupe ovog slavnog kluba.

Već sedmicama se pominju Xabi Alonso, Roberto de Zerbi, Julian Nagelsmann i Ange Postecoglu, ali ih je sve nadmašilo jedno ime. Riječ je o čovjeku koji je iznenada "iskočio" na prvo mjesto jer su skauti Liverpoola već bili na utakmici kako bi pokušali uvjeriti se u sve ono što može.

Riječ je o proslavljenom portugalskom nogometnom imenu Rubenu Amorimu, čovjeku koji radi fantastičan posao na klupi Sporting Lisabona.

Amorim je od Sportinga stvorio ekipu koja je ispred Benfice i Porta, što je donedavno bilo nezamislivo za prilike u portugalskom nogometu. Kako prenosi Daily Mail, Liverpool je poslao skaute da prate lik i djelo Amorima na brojnim utakmicama, uključujući i pobjedu nad Benficom u četvrtak u polufinalu kupa.

Osim Amorima, navodi se i da su skauti došli kako bi pratili defanzivca Ousmanea Diomandea koji bi mogao biti rješenje za budućnost Liverpoola na toj poziciji.

Sporting svog defanzivca cijeni na 70 miliona eura, ali ni to ne bi trebalo biti preskupo za Liverpool koji je i u prošlosti znao izdvojiti ozbiljan novac za pojačanja, posebno u odbrani.