OŽIVJET ĆE KARIJERU

Legendarni argentinski nogometaš Sergio Aguero (35) ponovo će zaigrati nogomet jer je za to dobio dozvolu od kardiologa!

Aguero je bio primoran da prekine svoju karijeru prije nešto više od dvije godine, kada je nosio dres Barcelone, a uzrok su bili srčani problemi.

Kardiolozi su sada procijenili da je njegovo stanje dosta dobro pa je Aguero dobio dozvolu da se vrati nogometu, a nije dugo trebalo i da nađe klub.

Kako je javio Mundo Deportivo, Aguero je odmah dobio poziv još jedne ikone Carlosa Teveza, trenera Independientea, te će ovu sedmicu provesti na treninzima sa svojim dječačkim klubom u kojem je napravio prve nogometne korake i ponikao kao nogometaš.

Ukoliko Aguero bude na zadovoljavajućem nivou, najavljeno je i da će potpisati ugovor s argentinskim klubom pa ćemo ga tako vjerovatno ponovo gledati na travnjaku.

Podsjetimo, Aguero je karijeru prekinuo u decembru 2021. godine kada je na utakmici Barcelone protiv Deportivo Alavesa osjetio jaku bol u grudnom košu. Pregledi su ustanovili srčane probleme zbog kojih legendarni Kun više nije smio igrati nogomet.

Sada će trenirati sa trećeplasiranom ekipom argentinskog šampionata, pošto Independiente ima 13 bodova nakon 7 odigranih kola, isto koliko i drugoplasirani River Plate i jedan manje od Argentinos Juniorsa.

Aguero je sa260 golova najbolji strijelac Manchester Cityja ikada, a dubok trag ostavio je i u Atletico Madridu, gdje ima 101 gol na 234 utakmice. Za reprezentaciju Argentine je odigrao 101 meč.