BAVARCI PRESJEKLI

Novinar njemačkog Skyja i Bayernov insajder Florian Plettenberg je objavio da je nakon otvorenog razgovora između minhenskog kluba i Thomasa Tuchela odlučeno da se raziđu na kraju sezone te da je zvanična objava toga pitanje minuta.

Bayern trese velika kriza, a posljednji šok uslijedio je nakon poraza kod lidera Bayer Leverkusena (3:0) te izgubljene prve utakmice prve nokaut faze Lige prvaka kod Lazija (1:0).

Naime, minhenski klub je izgubio i kod osrednjeg Bochuma (3:2) u Bundesligi za treći poraz zaredom, što mu se posljednji put dogodilo na proljeće 2015. godine.

Nezaustavljivi Leverkusen sada bježi čak osam bodova, a Bayern je ispao i iz Kupa Njemačke i to od trećeligaša Saarbrückena.
Kriza je potaknula i priče o tome da Tuchel neće dočekati godinu dana na klupi Bayerna budući da je klub preuzeo krajem marta prošle godine.

Tada je odmah ispao iz Lige prvaka i Kupa, a njemački naslov osvojio je samo zato što mu ga je Borussia Dortmund nevjerovatno predala.

Ipak, dobio je šansu da poboljša svoj učinak u ovoj sezoni barem u iduća tri mjeseca, koliko je ostalo do kraja njegovog mandata.