POGLEDAJTE PENAL-DRAMU

Nevjerovatna situacija dogodila se u play-offu za opstanak u Bundesligi pošto su nogometaši Bochuma nadoknadili poraz od 3:0 na gostovanju i tako zadržali epitet člana elitnog ranga njemačkog nogometa.

Bochum je u prvoj utakmici poražen na svom terenu od Fortune Dusseldorf rezultatom 3:0. Pred Fortunom je bio lakši dio posla, a to je da sačuvaju tri gola prednosti na svom terenu i plasiraju se u Bundesligu.

Svi su Fortunu već vidjeli u elitnom rangu, a onda se sinoć dogodilo čudo. Bochum je na gostovanju slavio rezultatom 3:0, a onda nakon jedanaesteraca šokirao 51.000 gledalaca na Merkur Spiel Areni u Dusseldorfu.
  Philipp Hofmann je postigao dva gola za vodstvo gostiju 2:0, a onda je u 70. minuti s bijele tačke Kevin Stoger pogodio za 3:0. Tim pogotkom odveo je utakmicu u produžetke, a kasnije i penale.

U penal-seriji psihološku prednost imala je ekipa Bochuma, koja je nadoknadila tri gola zaostatka, a to je iskoristila u novoj drami koju smo vidjeli jer je uslijedilo po sedam serija penala.

Za domaći tim promašili su Andre Hoffmann i Tkashi Uchino, dok je za Bochum neprecizan bio samo Erhan Mašović.

Penal-dramu pogledajte ovdje.

Tako je Bochum ipak uspio zadržati status prvoligaša. Iz Bundeslige su ispali Koeln i Darmstadt, dok su u društvo najboljih ušli St. Pauli i Holstein Kiel.