SPREMITE SE I UŽIVAJTE!

Nedjeljni dan, koji je već nastupio, rezervisan je za brojne sjajne nogometne utakmice i ako niste isplanirali dan i boravak u prirodi ili s društvom, adekvatnu utjehu će vam pružiti nogometne zvijezde koje igraju današnje derbije širom Evrope.

Osim što se igraju derbiji u najjačim ligama svijeta, pred nama su utakmice koje direktno odlučuju o šampionskoj tituli i neki od timova mogu napraviti krupan korak ka trofeju.

Prvenstveno, igra se "derbi Italije" između Intera i Juventusa. Milanski velikan dočekuje mrskog torinskog rivala i u slučaju pobjede u derbiju, a u kojem važi za velikog favorita, doći će na četiri boda prednosti u odnosu na prvog rivala uz utakmicu manje.

To je potencijalnih sedam bodova prednosti za Inter, a kako Nerazzurri igraju bolji nogomet i čini se da ne prave "kiksove" protiv slabijih rivalan a tabeli, prednost od sedam bodova čini se nedostižnim. Također, Juventus ima mnogo problema s povredama i bit će zanimljivo vidjeti šta mogu danas na Meazzi protiv prvog favorita za titulu.

Istovremeno, London će biti poprište sukoba dvije od tri ekipe koje vode bitku za titulu u Premier ligi. Arsenal dočekuje Liverpool u sjajnoj utakmici koja bi nam mogla otkriti ko nastavlja bitku za prvaka.

Liverpool ima pet bodova prednosti u odnosu na Manchester City i Arsenal i eventualna gostujuća pobjeda na Emiratesu donijela bi ozbiljnu bodovnu zalihu na vrhu tabele. S druge strane, pobjeda Topnika bi vratila Arsenal u borbu za titulu i imali bi samo dva boda manje u odnosu na lidera.

Noć će upotpuniti madridski derbi između Real Madrida i Atletica. Nakon jučerašnjeg kiksa Girone, Real Madrid ima priliku pobjeći svom prvom pratitelju na četiri boda i napraviti krupan korak ka tituli u La Ligi.

Francuski derbi između Lyona i Marseillea igra se u 20:45, a u Premier ligi izdvajaju se i dueli Manchester Uniteda i West Hama te Chelseaja i Wolverhamptona, koji bi mogli biti jako zanimljivi.

To nije sve od kvalitetnih utakmica današnjeg programa pa tako u Italiji imamo okršaj Atalante i Lazija, u Njemačkoj duel ekipa koje su ove sezone državu predstavljale u Ligi prvaka (RB Leipzig i Union Berlin), bitka u Turskoj za Evropu između Bešiktaša i Trabzona...

Raspored najvećih današnjih derbija:

17:30 Arsenal - Liverpool

20:45 Lyon - Marseille

20:45 Inter - Juventus

21:00 Real Madrid - Atletico Madrid