MESSI UŠAO U NASTAVKU

Nogometaši saudijskog Al Nassra pregazili su američki Inter Miami rezultatom 6:0 u prijateljskoj utakmici koja nije izgledala kako su je svi zamišljali u prethodnim danima.

Nogometni svijet želio je vjerovatno posljednji put vidjeti okršaj Cristiana Ronalda i Lionela Messija, ali od toga nije bilo ništa jer je sinoć potvrđeno da Ronaldo ne može nastupiti zbog povrede nakon što nekoliko dana nije trenirao.

Istovremeno, trener Intera odlučio je ostaviti Messija na klupi, a to je možda bila i dobra opcija kada se uzme rezultat u obzir. Za Argentinca je i bolje što nije bio dio sramotnog poraza svog tima, a u igru je ušao tek u 83. minuti čisto da bi ga gledatelji pozdravili s tribina.

Ipak, s dvije strane imali smo brojne zvijezde pa su tako za saudijski tim nastupili Marcelo Brozović, Aymeric Laporte, David Ospina, Alex Telles i Andreson Talisca, a za Inter Miami Luis Suarez Jordi Alba i Sergio Busquets.

Što se same utakmice tiče, Saudijci su postizali po tri gola u oba poluvremena razbijenom Interu. Već u 12. minuti bilo je 3:0 nakon golova Otavija, Andersona Talisce i Aymerica Laportea.

Posebno impresivan bio je treći gol Laportea nakon što je pogodio sa 70 metara udaljenosti preko istrčalog golmana Intera.

U nastavku je Talisca postigao još dva gola, a jedan je dodao Mohammed Maran za konačnih 6:0.

Iako se radi o prijateljskoj utakmici, sudije su danas imale pune ruke posla pa je tako dosuđen penal, četiri žuta kartona i viđeno je nekoliko svađa na samom terenu. Možda i nije čudo kada se uzme u obzir poređenje saudijskog i američkog nogometa koji su odjednom postali veliki rivali nakon transfera Lionela Messija i Cristiana Ronalda.