GOLMANI LICE U LICE

Nogometna reprezentacija Egipta ispala je s Afričkog kupa nacija nakon šokantnog raspleta i duge penal-serije protiv Demokrateske Republike Kongo. Kongoanci su slavili rezultatom 8:7 nakon izvođenja penala.

Krenula je osmina finala Afričkog kupa nacija, a već smo vidjeli jedno veliko iznenađenje. To je ispadanje Egipta, jednog od najvećih favorita turnira, koji je igrao bez povrijeđenog Mohameda Salaha.

Zvijezda Liverpoola najavila je svoj povratak u završnici prvenstva, ali za to neće biti potrebe jer je Egipat sinoć ispao i to na najšokantniji mogući način, nakon što je izvedeno 18 jedanaesteraca i nakon što su se lice u lice obračunali golmani s dvije strane.

Svi nogometaši izuzev po jednog bili su sigurni, a onda su u devetoj seriji jedan naspram drugog našli dvojica golmana.

Egipatski čuvar mreže Gabaski promašio je penal, da bi njegov kolega s druge strane Mpasi Nzau bio siguran i DR Kongo je izborio četvrtfinale Afričkog kupa nacija.

Penale pogledajte OVDJE.

Tokom regularnog dijela utakmice završeno je rezultatom 1:1. Meschack Elia je doveo Kongoance u vodstvo, da bi Mostafa Mohamed iz penala poravnao na 1:1. Tako je i završeno svih 90 minuta, ali i 30 minuta produžetaka.