Zvijezda povrijeđena

U sudijskoj nadoknadi prvog dijela utakmice Afričkog kupa nacija između njegovog Egipta i Game morao je napustiti teren, a prve prognoze nisu dobre.

Još se ne zna o kakvoj povredi je riječ. Salah je nakon utakmice prošetao pored novinara tek blago šepajući, a čini se kako iz egipatskog tabora ne žele izlaziti s nikakvim vijestima, posebno jer ih čeka posljednja utakmica u grupi, protiv Zelenortske Republike, gdje moraju osvojiti bar bod ako žele u osminu finala. Eliminacija u grupi bila bi šok za viceprvake Afrike.

Nagađa se da je riječ o istegnuću mišića. Ako je to u pitanju, Salah bi mogao zaigrati već u tom susretu ili će minimalno biti spreman za ligaške ispite u februaru.

No, ako je došlo do rupture, mogao bi van terena ostati i dva ili tri mjeseca. To bi za Liverpool bila katastrofalna vijest, jer je Salah ove sezone udarna igla Redska (u 20 ligaških utakmica upisao 14 golova i osam asistencija).

Treba naglasiti kako je Salah u dosadašnjoj karijeri zbog povrede propustio tek 25 utakmica, a ni jedna povreda nije ga izbacila iz stroja na više od mjesec.

Faktor