REAGOVAO VAR

Rennes i Villarreal su sinoć u posljednjem kolu Evropske lige igrali odlučujuću utakmicu za prvo mjesto u grupi, a prava drama odigrala se u sudijskoj nadoknadi meča u kojem je francuskim domaćinima bio dovoljan i bod da ostanu lideri.

Naime, Lorenz Assignon je u 13. minuti sudijske nadoknade postigao pogodak za, činilo se, konačnih 3:3 te prolazak Rennesa u nokaut fazu s prvog mjesta, a onda je uslijedio šok.

Turski sudija Atilla Karaoglan je nakon asistencije VAR-a poništio pogodak koji za mnoge baš ni po čemu nije bio sumnjiv, ali je prekršio pravilo nogometne igre.

Pogotku je prethodio slobodnjak Rennesa koji je izveo Enzo Le Fee koji je direktnim šutem iz slobodnog udarca pogodio prečku.

Lopta se od prečke potom odbila ponovo do njega, a da nije dotaknula drugog igrača, na što je Le Fee opet šutirao, što je nedopušteno prema pravilima.

U VAR sobi su primijetili taj važan detalj, zbog čega je poništen nastavak akcije, a samim tim i Rennesov gol kojim bi zaradili 2,3 miliona eura.

Svi na stadionu ostali su u čudu ne znajući zašto je pogodak poništen, ali je Rennes ipak na kraju ostao bez prvog mjesta u grupi, bogatstva i s puno težim evropskim putem.
Renne's last minute equalizer got overruled because the player that took the free kick reached the ball after it hit the crossbar before anyone else
byu/er_primo_der_rafa insoccer