OPRAVDANO ILI NE?

Nakon pola sata igre prvog meča 16. kola engleske Premier lige između Crystal Palacea i Liverpoola gledatelji su svjedočili neobičnoj sceni u kojoj je ponovo glavnu ulogu igrao VAR.

Iz kola u kolo Englezi imaju probleme sa spornim sudijskim odlukama i gotovo redovno sudijske komisije priznaju svoje greške i kažnjavaju arbitre.

Zanimljivu scenu vidjeli smo danas na otvaranju utakmice između Crystal Palacea i Liverpoola. Tačnije, igrao se 31. minut kada je dosuđen penal za domaći tim.

Situaciju pogledajte OVDJE.

Virgil van Dijk je oborio Odsonnea Edouarda, a sudija Andy Madley je odmah pokazao na bijelu tačku. Sasvim opravdano, čini se.
  Međutim, kolege sudije iz VAR sobe pozvale su Madleya da dođe i pogleda situaciju koja je prethodila penalu. U pitanju je mogući faul, kojeg Madley nije dosudio.

Nakon što su mu kolege sugerisale da je u ranijem dijelu akcije Will Hughes faulirao Watanarua Enda, sudija Madley je promijenio svoju odluku i umjesto penala pokazao na faul na sredini terena.

Situacija je odmah izazvala brojne polemike i debate na društvenim mrežama. Da li je Crystal Palace ovdje oštećen, procijenite sami.