REPREZENTATIVAC

Napadač reprezentacije Kosova Vedat Muriqi oštro je osudio ponašanje izraelske policije uoči utakmice Kosova i Izraela u kvalifikacijama za Euro 2024. godine u Njemačkoj.

Nogometaš koji je trenutno član Mallorce je nakon dolaska na aerodrom u Prištini istakao da se ovakve stvari nisu dešavale nikad prije.

"Izraelska policija nas provjerava na aerodromu u Prištini. Ovo je jako čudno, ovakve stvari se nisu nikada desile. Ništa od ovoga nije bilo kada su Rumunija i Crna Gora dolazili. Ovo nije rat, ovo je nogomet. Iskreno, ovo je skandal, prije svega šta oni rade u našoj domovini", pitao se Muriqi te dodao:

"Ne razumijem zašto su Izraelci toliko zabrinuti, došli smo ovdje da igramo nogomet. Ne interesuje me jesu li pod pritiskom, nevjerovatno je da je izraelska policija došla ovdje da nas provjerava, posebno na aerodromu u Prištini. Mi smo ovdje zbog sporta, ne rata ili politike. Ja sam protiv politike u sportu, ali nažalost ovakve stvari se dešavaju".

Kao što je poznato, utakmica Kosovo - Izrael je trebala biti odigrana 15. oktobra 2023. godine, ali je odgođena za današnji datum (12. novembar). Susret se igra na stadionu Fadil Vokri u Prištini sa početkom u 20:45 sati.

Izrael je trenutno trećeplasirana selekcija u grupi I sa 11 bodova poslije šest odigranih utakmica dok Kosovo na četvrtom ima sedam bodova iz sedam utakmica.