PORTUGALSKI STRUČNJAK

Inter i Roma u nedjelju u 18 sati na San Siru igraju derbi 10. kola Serie A. Inter u utakmicu ulazi kao vodeća ekipa lige s bodom više od Milana, dok je Roma tek na sedmom mjestu s osam bodova zaostatka. Osim toga, Rimljani će u nedjelu biti i bez Josea Mourinha.

Romin trener dobio je crveni karton u zadnjem kolu protiv Monze (1:0), kad je duboko u sudačkoj nadoknadi provocirao gostujućeg trenera. Zbog isključenja jednu utakmicu ne može biti na klupi, ali Portugalac na San Siru neće biti ni na tribinama, piše Gazzetta dello Sport.

To nije prvi crveni karton Mourinhu u Romi i već ima iskustva gledanja utakmice s drugih lokacija. Kad Roma igra kod kuće, a Mourinho ima crveni karton, utakmicu gleda iz lože ili čak s novinarima. No, kad su gostujuće utakmice u pitanju, praksa je drukčija.

Mourinho je bio isključen i prije prošlosezonskog derbija s Interom na San Siru. Za vrijeme utakmice nije bio na stadionu, nego je utakmicu gledao u klupskom autobusu ispred svlačionica, a Gazzetta piše da će tako biti i u nedjelju.

Mourinho bi na San Siru imao topli doček jer je s Interom 2010. godine osvojio trostruku krunu, ali je odlučio da neće biti na utakmici.