OGORČEN PRESUDOM

Najbolji nogometaš i kapiten Intera Lautaro Martinez osuđen je na plaćanje odštete od strane Odjela za rad Suda u Milanu, jer je otpustio 27-godišnju argentinsku dadilju koja je bolovala od teške bolesti i umrla nekoliko mjeseci kasnije.

Otkaz je sud smatrao nelegitimnim, a do njega je došlo u periodu u danima bolesti nakon što je dadilja dobila dijagnozu.

Napadač Intera će morati isplatiti finansijsku odštetu članovima njene porodice, a Lautaro je djevojci uručio otkaz dok je bila u bolnici, jer je previše koristila bolovanje.

Mladi Argentnika je zbog toga tužila napadača Intera, a nakon njene smrti, tužbu na čekanju nastavili su njeni najbliži članovi porodice.

Lautaro Martinez sada mora platiti sudske troškove, kao i najmanje 15 mjeseci plate. Nakon svega na društvenim mrežama oglasio se i Lautaro, te je objasnio šta se desilo.

"Odlučio sam da šutim iz poštovanja, ali neću dozvoliti da moja porodica bude klevetana. Angažovali smo osobu koja je već bila bolesna i koja nam je bila prijatelj. Učinili smo mnogo za nju i njenu porodicu. Plaćali smo putovanja, pomagali u pronalaženju bolničkih kreveta, pomagali u liječenju, u smještaju porodice koju smo morali uvjeriti da dođe i brine se o kćerki koja je na samrti.

A njena porodica, dok im je kćerka umirala, pokušavala je da dobije novac od nas, pokušavala je da iskoristi situaciju i nakon njene smrti. Pružili smo joj pomoć, veliku pomoć, kada je trebala. I sad nas pokušavate oklevetati? Kakvi ste vi ljudi koji pokušavaju da iskoriste smrt djeteta da bi dobili novac", pita se Lautaro nakon svega.

Lautaro Martinez igra izvanredno na startu nove sezone i već je postigao 11 golova na samo deset nastupa u svim takmičenjima.