Novac nije problem

Grupa koja je povezana sa državom Saudijske Arabije planira da kupi još dva velika evropska nogometna kluba, a poznato je i koja.

Sada već čuveni Mohammad Bin Salman i ekipa su nakon kupovine engleskog Newcastle Uniteda i klubova iz lige Saudijske Arabije, gdje danas igraju neki najveći nogometaši, sada žele da steknu prava na dva kluba u Evropi, a koji su na neki način slični Newcastleu.

Na kraju su identifikovali špansku Valenciju i francuski Marseille. U pitanju su dva posrnula velikana koji se zbog trenutnih situacija smatraju "dostupnim na tržištu", odnosno neće biti teško doći do njihove kuponive, dok je jasno da Saudijcima novac ne predstavlja nikakav problem.

Tako britanski Independent tvrdi da posrednici koji rade u ime grupe povezane sa državom postižu značajan napredak sa ciljem da izvrše kupovinu spomenutih klubova i sve ide po planu.

Klubovi Valencijinog i Marseilleovog statusa smatraju se posebno atraktivnim zbog svoje velike historije, te je očigledno da postoji prostor za ogroman rast uz relativno ograničena ulaganja.

Primjera radi, Newcastle ima zaista fenomenalne rezultate nakon samo godinu i pol dana i nakon što je potrošeno 300 miliona funti. 'Svrake' su senzacionalno došle do Lige prvaka i porazile nedavno PSG, piše sportam.