BARCA SLAVI TRIJUMF

Nogometaši Barcelone slavili su rezultatom 1:0 u derbiju protiv Seville na otvaranju osmog kola španske La Lige, a za navijače domaćeg tima večeras se dogodila vrlo interesantna situacija.

Jedini gol na utakmici postigao je prilično omraženi Sergio Ramos. No, to je bio autogol kojeg je dugogodišnji rival iz Real Madrida postigao i tako odlučio derbi na Olimpicu u Barceloni.

U prvom poluvremenu Barcelona je bila bolji rival, ali većih prilika nije bilo izuzev dva moguća penala na obje strane. Sudija Ortiz nije se oglasio nakon rušenja Raphinhe na jednoj, kao ni igranja rukom Christensena na drugoj strani.

Bez golova otišlo se na odmor, a onda je u nastavku Gavi imao najbolju šansu da riješi utakmicu. Ipak, bio je neprecizan nakon sat vremena igre.
  Kako se meč bližio kraju, tako se činilo da nećemo imati pobjednika. Sve do jedne "smušene" reakcije koja je donijela trijumf Barceloni.

Igrao se 76. minut kada je 16-godišnji Lamine Yamal vratio povratnu loptu u peterac, a Sergio Ramos nespretnom reakcijom šalje je u svoju mrežu. Ovaj gol s dodatnim oduševljenjem proslavili su domaći jer ga je postigao nekada veliki rival iz Reala.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao pa je Barcelona upisala vrijedan trijumf kojim je skočila na prvo mjesto s bodom više od Girone i dva više od Reala, ali oba tima imaju utakmicu "u ruci" pa mogu prestići Katalonce.

Rezultat i strijelci:

Barcelona - Sevilla 1:0 (Ramos autogol 76')

Tabela:

 
Standings provided by Sofascore