U JANUARU SE VRAĆA

Jedan od najboljih napadača engleskog Premiershipa Ivan Toney, koji je suspendovan na čak osam mjeseci zbog klađenja, mogao bi u nastavku karijere obući dres Arsenala, javljaju brojni britanski mediji.

Kako se navodi, čelnici Topnika unutar kluba već duže vrijeme razmatraju dovođenje novog napadača, a činjenica da je Toney zainteresovan za dolazak u Arsenal mogla bi značajno pomoći pri realizaciji ovog transfera.

O tome je govorio i sam Toney, koji je rekao da mu se još od mladosti dopada Arsenal i da bi to mogao biti "pravi klub" u koji će otići nakon napuštanja Brentforda.

"Sljedeći klub u koji odem, ako budem napuštao Brentford, mora biti onaj pravi. Od malih nogu mi se dopada Arsenal. Volio sam ih gledati zbog načina njihove igre i strastvenih navijača", kaže Toney.

Vijest da Topnici prate situaciju u vezi s ovim igračem objavio je i Fabrizio Romano.

Povremeni reprezentativac Engleske je, podsjećamo, kažnjen s osam mjeseci zabrane bavljenja nogometom jer je prekršio pravilnik Nogometnog saveza Engleske kladeći se na utakmice. Savez ga je optužio da je od 2017. do 2021. čak 232 puta prekršio pravila o klađenju, a za veliki dio je priznao krivicu. Osim suspenzije, platio je i kaznu od 50.000 funti.

Na teren se može vratiti tek 16. januara iduće godine. Toney je bio treći strijelac Premiershipa prošle sezone sa 20 pogodaka.