CRVENI KARTON JE

Na nogometnoj utakmici u Hondurasu dogodio se je jedan od najbrutalnijih startova koje smo na zelenom terenu vidjeli posljednjih godina, a napravio ga je defanzivac Andre Orellana, koji je zasluženo dobio crveni karton.

Naime, igrala se 90. minuta susreta između tamošnjih klubova Marathon i Olimpia, kada je Orellana, vidno svjestan onoga što će uraditi, doslovno letio u pravcu dva protivnička igrača, a onda ih obojicu pokosio, sigurno im nanio povrede i potpuno zasluženo - dobio crveni karton.

Tamošnji mediji pišu da će biti vrlo zanimljivo vidjeti kakvu naknadnu kaznu će dobiti ovaj igrač, posebno jer se radi o nepromišljenom potezu koji se kosi za zdravim razumom, a kod takvih poteza, pravilnici nalažu da suspenzija budu veoma oštra kako se iste ili slične stvari ne bi ponavljale.

Inače, treba reći da se sve desilo u samom finišu utakmice kada je gostujuća Olimpia imala vodstvo od 1:0. Jedini gol za pobjedu postigao je Lopez u 85. minuti.

Dodajmo i to da se Orellana i ranije pokazao kao poprilično prgav igrač, a na četiri susreta prije ovog na kojem je dobio crveni karton, utakmicu je završavao sa žutim kartonom.