NAKON PORAZA U ALBANIJI

Reprezentacija Poljske u posljednje vrijeme igra jako loše, a navijači ove selekcije glavnog krivca za to vide u selektoru Fernandu Santosu čije je ponašanje na sinoćnjoj pressici privuklo dosta pažnje.

Poljaci su jučer doživjeli poraz na gostovanju u Albaniji rezultatom 2:0 čime su sebe doveli u neugodnu poziciju u kvalifikacijama za EURO.

Na press konferenciji nakon meča portugalski stručnjak na klupi Poljske bio je glavna tema tamošnje javnosti zbog njegovog krajnje čudnog ponašanja.

Konstantno se hvatao se za glavu, trljao lice pa svako malo zijevao. Na trenutak su mnogi pomislili da će zaspati.

Djelovalo je kao da će "umrijeti" od dosade i da bi u tome trenutku bio bilo gdje, samo ne s novinarima na konferenciji.

Stiče se utisak kako sve čini da bi što prije dobio otkaz i samim tim odštetu od strane Nogometnog saveza Poljske, s obzirom na igru njegovog tima koja ne liči ni našta. Nije isključeno da se to desi čak u skorije vrijeme.

Poljska je nakon pet kola na omjeru od dvije pobjede i tri poraza i trenutno zauzima pretposljednju poziciju svoje grupe sa malim šansama za plasman na Prvenstvo Evrope.