POŠTOVANJE I UVAŽAVANJE

Nogometaš Al-Nassra Cristiano Ronaldo izjavio je da izuzetno cijeni Lionela Messija i poslao poruku navijačima da, ukoliko vole jednog od njih, nema razloga da osjećaju mržnju prema drugom.

"Ako volite Cristiana, ne morate mrziti Messija. Rivalstvo više ne postoji, a obojici nam ide veoma dobro", rekao je Ronaldo.

Nakon toga je rekao kako su on i Messi promijenili historiju nogometa, ali da se međusobno, i ono što je najvažnije - poštuju i uvažavaju.

"Nas dvojica smo promijenili historiju nogometa, poštujemo se i ne pridajemo značaj tom rivalitetu, iako igramo već 15 godina. Ne kažem da smo Messi i ja prijatelji, ali međusobno uvažavanje postoji", dodao je portugalski as.

Ronaldo se početkom 2023. godine priključio ekipi Al-Nassra, dok je Messi, nakon što je u Evropi završena sezona 2022/2023, odlučio otići u Sjedinjene Američke Države i karijeru nastaviti u MLS timu Inter Miami.

Generalno, Messi i Ronaldo su toliko podigli nivo rivalstva da je legitimno pitanje da li će se u historiji nogometa ikad više pojaviti dva nogometaša koja će u isto vrijeme biti toliko dominantna.

Rivalitet je bio i dodatno naglašen jer su najbolje godine karijere proveli u španskim rivalima - Realu i Barceloni.