ČEKA SE I RAMOS

Još dva poznata evropska nogometaša - Gini Wijnaldum i Yannick Ferreira Carrasco, karijeru će nastaviti u Saudijskoj Arabiji.

Kako navodi stručnjak za nogometne transfere Fabrizio Romano, Gini Wijnaldum će karijeru nastaviti u redovima Al-Ettifaq, koji je pronašao zajedničku riječ sa PSG-om. Riječ je o trogodišnjem ugovoru, na osnovu kojeg će PSG dobiti obeštećenje od 10 miliona eura.

Wijnalduma će u ovom klubu trenirati Steven Gerrard, a njegova želja je bila u veznoj liniji spoji nekadašnji tandem iz Liverpoola, s obzirom na to da je već ranije klub doveo Jordana Hendersona.

Belgijanac Yannick Ferreira Carrasco nije u rosteru Atletico Madrida za naredni meč i kako Romano navodi, njegov transfer u Saudijsku Arabiju je također završen i samo je pitanje vremena kada će se desiti.

Carrasco ide u ekipu Al-Shababa, transfer će iznositi 15 miliona eura, a on će potpisati ugovor na tri godine.

I za kraj, Romano dodaje kako je veoma blizu odluke da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji i Sergio Ramos, koji na stolu ima ponudu Al-Ittihad.

Također, Ramos ima i veoma zanimljive ponude iz MLS-a i Turske, pa će biti zanimljivo vidjeti šta će na kraju odlučiti, iako je jasno da je Saudijska Arabija u velikoj prednosti.