ZVIJEZDE SE UIGRALE

Al-Nassr sinoć je došao do treće ovosezonske pobjede, a oni su u meču petog kola s visokih 5:1 bili ubjedljivi protiv Al-Hazema.

Prva zvijezda kluba, ujedno i najveća zvijezda nogometa u Saudijskoj Arabiji - Cristiano Ronaldo, s golom i dvije asistencije imao je odličan nastup u sinoćnjem meču, no prvo ime ovog meča bio je saudijski ofenzivac Abdulrahman Ghareeb.

Spomenuti igrač je u sinoćnjem meču postigao gol i uz to, upisao dvije asistencije, a kako je to bilo u odlučujućim trenucima utakmice, na kraju je dobio i epitet najboljeg igrača.

Ronaldo je, s druge strane, još jednom pokazao da je u odličnoj formi, s obzirom na to da je u prvih pet kola na svakom meču postigao gol te je trenutno na vrhu liste strijelaca sa šest pogodaka.

Što se tiče same utakmice, Al-Nassr je u vodstvo došao golovima Ghareeba i Alkhaibrija u prvom poluvremenu, a zaostatak je smanjen preko Badammosija u 47. minuti.

Deset minuta kasnije Ronaldo je asistirao Otaviju za podebljanje vodstva, a do kraja utakmice konačni rezultat potvrdili su Ronaldo i Mane.

Tabela:

 
Standings provided by Sofascore