POBIJEDILI GETAFE

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti osvrnuo se na veterane Luku Modrića i Tonija Kroosa nakon pobjede Kraljevskog kluba protiv Getafea rezultatom 2:1, a također je komentarisao i sjajan učinak Engleza Judea Bellinghama, koji je u 95. minuti postigao gol za pobjedu.

Ancelotti je rekao da je velika prednost kod Modrića i Kroosa njihovo iskustvo, odnosno što u svakom trenutku mogu igrati bilo koju vrstu utakmice. Nakon toga je napomenuo da uskoro dolazi nešto jači ritam jer počinje Liga prvaka i Kup Kralja, pa je s tim u vezi i rekao da će igrači dobijati nešto veću minutažu.

"U slučaju njih dvojice, nije bilo koliko igraju minuta, već je važna kvaliteta tih minuta. Što se mene tiče, oni su i dalje najbolji. Imaju iskustvo i kvalitet, mogu igrati baš svaku vrstu utakmice. Do sada smo imali jednu utakmicu sedmično, ali uskoro ćemo više rotirati igrače jer počinju i druga takmičenja", rekao je Ancelotti.

Nakon toga, osvrnuo se na junaka Kraljevskog kluba - Engleza Judea Bellinghama.

"Njegov kvalitet ne čudi nikoga, ali iznenađuje broj pogodaka koje je postigao. Zabio je otprilike 15 pogodaka prošle sezone s Dortmundom, a mislim da ove sezone bez problema moće dostići tu brojku. On je veliki profesionalac, a u našoj svlačionici ima puno uzora. Uči vrlo brzo, gledali smo zajedno njegove igre iz Dortmunda, gdje je više loptu dobijao između linija, ali riječ je o igraču koji uvijek ide naprijed. To mi se sviđa", rekao je Ancelotti.

Real je u ovoj sezoni upisao četiri pobjede i isto toliko odigranih utakmica i prvi su na tabeli španske La Lige.