AL-NASSR SE BUDI

Nogometaši Al-Nassra u meču 3. kola prvenstva Saudijske Arabije pobijedili su na gostovanju Al-Fateh ubjedljivim rezultatom 5:0, a meč je obilježio Cristiano Ronaldo, koji je postigao hat-trick.

Al-Nassr je u vodstvo došao u 27. minuti golom Sadija Manea, a kojem je asistirao Ronaldo.

Nakon što je dobio dodavanje od Marcela Brozovića na rubu kaznenog prostora, Ronaldo je majstorski vanjskim dijelom stopala proslijedio tačno u noge Senegalca kojem nije bilo teško da postigne gol.

Nakon 12 minuta, Ronaldo postiže i drugi gol za svoj tim i to nakon što je glavom ubacio loptu u mrežu, što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U 55. minuti Ronaldo postiže svoj drugi, a za Al-Nassr treći gol, i to nakon što je bez većih problema loptu poslao u praznu mrežu, Mane ubrzo nakon toga postiže četvrti gol na meču. Konačnih 5:0 i ubjedljivu pobjedu protiv ekipe koju s klupe predvodi Slaven Bilić postavio je Ronaldo, opet nakon što je loptu poslao u praznu mrežu.

Za Al-Nassr je ovo bila prva pobjeda u sezoni, nakon što su ranije doživjeli dva poraza, dok je za Al Fateh ovo bio prvi poraz u sezoni. Uz to, nakon tri meča imaju jedan remi i jednu pobjedu.

Tabela:

 
Standings provided by Sofascore