POREDE GA S MESSIJEM

Barcelona je osvojila trofej Joan Gamper sa tri kasna gola u pobjedi nad Tottenhamom od 4:2, ali rezultat je ostao u drugom planu nakon briljantne igre mladog 16-godišnjeg Lamine Yamala.

Barca je povela preko Lewandowskog, ali je Tottenham preokrenuo sa dva gola Skippa. Taj rezultat bio je na snazi sve do samog finiša, a onda se na sceni pojavio Yamal.

Svaki njegov minut i dodir s loptom na terenu izazvao je oduševljenje navijača Barcelone, ali i ljubitelja nogometa, s obzirom da je svojim driblinzima i prodorima do ludila dovodio igrače Tottenhama.

Asistencija Ferranu Torresu i učestvovanje u golovima Ansua i Abdea, potvrdile su da Barca ima novo "čudo od djeteta", zbog kojeg je već zaboravljen Ousmane Dembélé koji će potpisati za PSG.

Neke je Yamalova partija podsjetila na Messijev debi protiv Juventusa kojim je najavio dolazak na veliku scenu, a šta Barcelonu čeka sa Lamineom, vrijeme će pokazati.

Yamal je 2007. godište, porijeklom je iz Maroka i Ekvatorijalne Gvineje i dijete je Barcelone. U stanju je da igra na desnoj strani ili kao centralni napadač, kao i iza napadača.

Zbog svog stila igre poredili su ga s Lionelom Messijem u La Masiji.

Zvanični profil La Lige na Twitteru je objavio snimak njegovih nastupa na takmičenju "La Liga Promises 2019." i već tada ga označio kao "mini Leo Messi".

Inače, za prvi tim je debitovao prošle sezone u 32. kolu španske La Lige protiv Betisa kada je sa 15 godina ušao u historiju i postao najmlađi nogometaš koji je zaigrao za katalonski klub.